درمان شقاق آسان است
نوشته شده توسط : دکتر ستایش

انواع روش های درمان شقاق مقعدی را بشناسید

 

درمان خانگی شقاق مقعدی


باید بدانید در اکثر موارد شقاق مقعد نیازی به جراحی ندارد و معمول ترین درمان برای آن نرم و پرحجم کردن مدفوع بوسیله نوشیدن آب و مایعات بیشتر و مصرف مواد غذایی با محتوای فیبر بالا توصیه می شود.

نکته حائز اهمیت این است که با خوردن غذاهای فیبردار و نوشیدن آب و مایعات کافی نگذارید مدفوع تان سفت و پرحجم شود تا دچار شقاق مقعدی نشوید. این مدفوع های سفت باعث اصلی زخمی شدن یا ایجاد شکاف در ناحیه مقعد هستند. برای روان شدن مدفوع می توانید از مسهل ها هم استفاده کنید که البته مصرف طولانی مدت آنها توصیه نمی شود و عوارض به دنبال دارد. اما با این حال میتوانند تا حدی از ابتلا به بیماری شقاق جلوگیری کنند و نوعی پیشگیری از ابتلا به بیماری فیشر انجام دهید.

 


درمان شقاق مقعدی با لیزر:

روش آسان و مطمئن درمان شقاق با لیزر می باشد که یک درمان سرپایی بدون بیهوشی و درد و خون ریزی است که با بی حسی موضعی این عمل به راحتی درون مطب انجام پذیر می باشد و فرد مبتلا میتواند بلافاصله بعد از درمانش به محل زندگی یا کار خود باز می گردد بدون اینکه نیاز به پانسمان و بستری شدن در منزل را داشته باشد و می تواند به راحتی دستشویی کرده بدون اینکه درد و یا مشکل خاصی داشته باشد

 

روش انجام لیزر

در این روش توسط لیزر عضله مقعد یا همان اسفنکتر مقداری شل می شود و زخم به جا مانده از شقاق برداشته می شود. نکته قابل توجه اینکه درصورتی که این کار توسط پزشکی که تجربه کافی نداشته باشد انجام شود میتواند به بی اختیاری مدفوع و باد شکم منجر شود.

 

درمان دارویی شقاق مقعدی:

 

- برای درد خفیف، از دارو هایی مثل استامینوفن یا بی حس کننده های موضعی استفاده کنید.


-  مالیدن پماد زینک اکسید یا وازلین به ناحیه شاید باعث جلوگیری از احساس سوزش شود.


- نرم کننده های مدفوع نیز ممکن است به جلوگیری از بروز درد به هنگام اجابت مزاج کمک کنند.


-  امکان دارد پماد لیدوکائین توصیه شود.


- پماد نیتروگلیسرین برای شقاق حاد مناسب است که باعث خونرسانی به ناحیه مقعد می شود در نتیجه زخم سریع تر بهبود می یابد.


-  پسیلیوم و سلولز حاوی فیبر فراوان هستند که با جذب آب باعث نرم کردن مدفوع می شوند.


- کرم‏ ها، کف‏ ها، پماد ها یا شیاف‏ ها ممکن است در کاهش درد مفید باشند و منطقه گرفتار را لغزنده کنند. خیلی از این محصولات بدون نسخه قابل دسترس هستند یا پزشک تان ممکن است داروی قوی‏ تری تجویز کند.

 

درمان شقاق با تزریق بوتاکس:


در این روش ماده مستقیما درون عضله ی اسفنکتر برای رها سازی اسفنکتر و التیام تزریق میشود و برای تقریبا ۵۰ تا ۸۰ درصد بیماران کاملا نتیجه مثبت می دهد.  تزریق بصورت سرپایی و جراحی درهمان روز انجام میشود. احتمال بازگشت بیماری ۴۰ درصد است و خوشبختانه بیمار می تواند تزریق مجدد دریافت کند. اگر تزریق Botulinum toxin بی فایده باشد معمولا بیمار تحت جراحی سنتی اسفنکتروتومی قرار میگیرد.

 

درمان های خانگی


در ادامه با روش های درمان شقاق مقعد که می توانید در خانه انجام دهید، آشنا شوید:


بهداشت:

پس از رفتن به دستشویی مقعد خود را به خوبی با آب بشوئید. آن را به آرامی خشک کنید. وقتی مقعد زخم شده برای شست و شوی آن از صابون استفاده نکنید زیرا باعث التهاب می شود.

نوشیدنی زیادی بنوشید:

بزرگسالان باید روزی حداقل دو لیتر مایع (بین 10 تا 12 فنجان) مصرف کنند. بیشتر مایعات به صورت ادرار دفع می شوند. با این حال، قسمتی از مایعات از دستگاه گوارش عبور کرده و مدفوع را نرم می کند. اما باید بدانید اغلب نوشیدنی ها این خاصیت را دارند، اما نوشیدنی های الکلی باعث کم شدن آب بدن می شوند و چندان خوب نیستند.

مکمل ها و ملین های فیبری:

فیبر زیادی مصرف کنید. فیبر در میوه ها، سبزیجات، غلات، نان و غیره وجود دارد. در صورتی که رژیم غذایی پرفیبر کمکی نمی کند، می توانید مکمل های فیبری مثل متیل سلولز و… را مصرف کنید. مکمل متیل سلولوز همچنین مستقیما به نرم شدن مدفوع و درنتیجه راحت تر دفع شدن آن کمک می کند. 

رفتن به دستشویی:

احساس نیاز به دستشویی رفتن و دفع مدفوع را نادیده نگیرید. برخی از افراد این احساس را سرکوب می کنند و رفتن به دستشوئی را به تاخیر می اندازند. این مساله منجر به شکل گیری مدفوع های بزرگتر و سفت تری می شود که دفع آنها سخت تر است.

از مصرف داروهای کدئین داری مثل کوکدامول خودداری کنید، زیرا باعث یبوست می شود. برای تسکین درد شقاق مقعد پاراستامول داروی مسکن خوبی است.

آدرس

(شعبه فرشته) >> تهران، خیابان ولی عصر، بالاتر از چهارراه پارک وی، خیابان فیاضی، خیابان اخگری، بن بست آناهیتا، پ2 ، ساختمان آناهیتا، واحد 4 شرقی

(شعبه سعادت آباد) >> تهران، سعادت آباد، میدان کاج، ابتدای سرو شرقی مجتمع پایدار، طبقه چهارم واحد 406

 

ساعات کاری

ساعت کاری: شنبه تا چهارشنبه: 10 الی 13 | 17 الی 20 پنچ شنبه: 11 الی 14

زمان پاسخگویی: همه روزه بغیر از جمعه: 8 الی 22





:: برچسب‌ها: فیبر , تزریق بوتاکس , پماد نیتروگلیسرین , نوشیدن آب و مایعات کافی ,
:: بازدید از این مطلب : 164
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 18 تير 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: